About Us

Holloway Road

Tell us what you think  
Redevelopment of our North London base



443-445 Holloway Road has been the London base of the National Youth Theatre for over 30 years. In 2020 we’re planning to begin a vital and exciting redevelopment of the building that we hope will:

  • double the amount of young people we can work with in the building
  • make the building more accessible and welcoming to all visitors
  • provide long-term financial and environmental sustainability for the building and the charity, benefitting generations of young people for years to come

TELL US WHAT YOU THINK HERE. 

Our Redevelopment Plans

Why Change is Needed:

  • Lack of public presence to the community
  • Inaccessible entrance and lack of welcome
  • Confusing layout with poor divisions of space
  • Insufficient space limiting NYT benefit to young people
  • Insufficient space to accommodate full staff team
  • Insufficient facilities for digital & backstage production
  • Poor facilities for the NYT membership
  • Poor storage for props and costume
  • Out dated building systems adding to our environmental footprint

Refreshing National Youth Theatre 


Following a detailed feasibility process the proposed works at Holloway Road have been broken down into three phases of work. This first phase of work illustrated here addresses three priorities by creating:

  1. A new pavilion creating a positive and welcoming entrance and a new studio space
  2. Internal reorganisation providing additional rehearsal spaces, and a studio theatre and an accessible building that can be clearly and easily navigated by all our visitors 
  3. A consolidated working environment to accommodate all staff in the same building

This critical work will transform how National Youth Theatre can operate protecting its future and opening up new engagement with the local community and across the membership

What we want to achieve


Artistic Excellence - Make Production visible – bring back of house to fore. Improve facilities to support the both the artistic and educational programmes.

Environmental Sustainability - Upgrade building fabric and services to improve 
acoustic and thermal comfort in the building and reduce running costs.

A New Entrance: The Green Room - A welcoming, accessible and visible entrance for all visitors which allows National Youth Theatre to engage with the local community and all our current and potential users A New Playing Up Studio and Work Hub – a permanent home for our outreach programme for young people at risk and space for NYT members to work in the building on open workspace hot desks.

A New Playing Up Studio and Work Hub – a permanent home for our outreach programme for young people at risk and space for NYT members to work in the building on open workspace hot desks. 

Financial Sustainability - Improve audience capacity for productions in the new studio theatre for NYT shows and increase revenue raising potential from commercial hires of West End productions that will also offer workshops and shadowing opportunities for NYT members. 


National Youth Theatre is very pleased to acknowledge the support of the following organisations for Phase 1 of the capital redevelopment of our building:

The Kirby Laing Foundation

Arts Council England

Christina Smith Foundation
 

About Us